Oeps

Deze website is alleen beschikbaar op desktop.

Stap aan boord van de

energietransitie

Om de negatieve effecten van de klimaatverandering tegen te gaan, is onder meer een energietransitie nodig en hier zitten we middenin. Ben je nieuwsgierig naar de complexiteit van de energietransitie? Stap dan aan boord van het transitieschip!

Over dit project

Er zijn negen planetaire grenzen geïdentificeerd, waarvan klimaatverandering er één is. Om de negatieve effecten van de klimaatverandering tegen te gaan, is onder meer een energietransitie nodig en hier zitten we middenin. Ben je nieuwsgierig naar de complexiteit van de energietransitie? Stap dan aan boord van het transitieschip! Op deze pagina kun je dieper in de energietransitie duiken om de verschillende energiebronnen, partijen in het speelveld, sectoren uit het Nederlandse Klimaatakkoord en hun verbanden te ontdekken.

Je kunt inzoomen op onderwerpen als systeemintegratie en energierechtvaardigheid, een kijkje nemen bij de netbeheerders en meer leren over duurzame en fossiele brandstoffen. We nemen je graag mee in de complexiteit van de energietransitie, ook al weten we op dit moment nog niet waar het schip gaat stranden.

Dit transitieschip is gemaakt door negen trainees van Talent voor Transitie (lichting 8.0). Hiervoor is samenwerking gezocht met verschillende partijen. Bij Talent voor Transitie zetten trainees zelf een impactproject op om hun tweejarig ontwikkelprogramma af te sluiten en geleerde lessen in de praktijk te brengen. Alle negen trainees zijn werkzaam in een andere hoek van de energietransitie en ervaren zelf hoe complex de energietransitie is. Hierdoor is het idee ontstaan om de energietransitie te visualiseren, met als resultaat het transitieschip.

Wij als lichting 8.0 (Steven Bax, Rosalie Braakman, Job Brunner, Maaike Hermse, Afra Hoekstra, Marjolijn Katerberg, Koen Maassen, Sander van der Neut en Julia Sialino) willen onze dank uitspreken aan Topsector Energie Systeemintegratie (Serge Santoo en Mart van Bracht), Fleur van der Linden (illustrator), Bart Jakobs (ontwikkelaar), Kornelis Blok (hoogleraar energiesysteemanalyse TU Delft, emeritus), Carsten Altena (ontwikkelaar) en Talent voor Transitie voor het mede mogelijk maken van dit project.

i i i
i i
i i i i i i i i i i i i i i i i i